Мова: Украинский" ua ru
ГлавнаяБлог → Ресурс друку при 5% заповненні сторінки

Ресурс друку при 5% заповненні сторінки

02.04.2014

При заправці картриджів інженер завжди говорить загадкову фразу «Ресурс друку стільки сторінок при 5% заповненні аркуша». Начебто все зрозуміло. Але ж постає питання «А 5% – це скільки?»

Стандарт 5% заповнення аркуша – це стандарт, прийнятий виробниками для вимірювання ресурсу картриджів.

Ви отримуєте на руки заправлений картридж. Принтер, досить буркаючи, друкує теплі сторінки. Робота вирує. Але давайте спробуємо розібратися, скільки сторінок надрукує ваш картридж до того, як знадобиться нова заправка.

До речі, це питання задається не лише з людської цікавості та пристрасті до впорядкування процесів, а й у рамках обліку витрат. Адже знаючи, як витрачається тонер, можна враховувати і собівартість друку.

Почнемо з математичного погляду питання. Отже, припустимо, у нас в рамках нашого експерименту є картридж HP LaserJet 2300 з ресурсом друку 5000 сторінок при заповненні аркуша в 5%. Шляхом нехитрих обчислень, визначаємо, якщо лист заповнений на 10%, то цей картридж роздрукує вдвічі менше аркушів, саме – 2500.

Наочніший приклад. Пачка паперу А4 – це 500 аркушів. Відповідно, картридж надрукує 10 пачок паперу при заповненні сторінки на 5% та 5 пачок паперу при заповненні 10%.

А щоб було зрозуміло, на прикладах спробуємо підрахувати, скільки і якого роду документів може надрукувати наш заправлений картридж HP LaserJet 2300.

Першим прикладом буде набір первинних документів для бухгалтерського обліку. Розглянемо податкову накладну, рахунок-фактуру, акт виконаних робіт, видаткову накладну. Податкова накладна приклад Отже, розглянемо податкову накладну. За допомогою графічної обробки файлу виділяємо кількість чорних (друкованих) пікселів. Прораховуємо пропорцію. За результатом: податкова накладна – це 10,54% заповнення аркуша. Звісно ж, результат вірний для конкретної податкової накладної, але роблячи поправку кількість рядків у середньому, можемо зробити висновок, що середня податкова накладна заповнює під час друку 11% листа.

Отже, картридж HP LaserJet 2300 може надрукувати 2372 сторінки податкових накладних. Або понад чотири з половиною пачок паперу.

Приклад рахунку фактури

Далі підраховуємо кількість пікселів чорного кольору в стандартному рахунку-фактурі. Їхня кількість може коливатися в залежності від кількості позицій у рахунку.

      Відсоток заповнення аркуша під час друку рахунку, який використовується для прикладу, - 6,73%. Тобто картридж гарантовано надрукує 3714 таких рахунків. (це більше 7 пачок паперу)

І останнє – видаткова накладна. Їх треба друкувати дві. Відсоток заповнення аркуша 6,85. Тобто, 3649 сторінок. Але так як друкуємо у двох примірниках, то 1824 комплекти. Витратна накладна приклад

І нарешті, розв'яжемо завдання: скільки ж повних комплектів документів надрукує картридж? Через середні показники отримуємо, що картридж HP LaserJet 2300 після заправки може надрукувати 807 комплектів документів.

Таким чином, цілком можливо розрахувати вартість друку і термін роботи картриджа, щоб тонер, що закінчився, не став сумним сюрпризом у розпал робочого дня.

Комментарии

Пока нет комментариев

Написать комментарий



Замовити